Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърска програма "Финанси, инвестиции и финтех" / Публичният и частният сектор се обединяват в името на Финтех бъдещето на България

   

17.02.2021

 

Българска финтех асоциация (БФА) и Стопанския факултет към Софийския университет „Св. Климент Охридски“, подкрепени от Paysafe, организират Финтех хакатон “From Zero To Fintech”. Хакатонът своеобразна следващата стъпка на Магистърската програма „Финанси и инвестиции“. Събитието ще се проведе между 6 и 14 март и е отворено за настоящи и завършили студенти, както и професионалисти с интерес в сферата на дигиталните финанси.

Fintech Hackathon - Poster - Feature Image

Хакатонът ще е изцяло на английски и ще предостави на записалите се серия от семинари, водени от едни от най-изявените лица в маркетинга, продажбите, правото и регулациите, както и инвестирането във Финтех решения в България и Европа. Участниците ще имат възможност да разработват нови финтех бизнес планове за дигитални финансови услуги и продукти, да тестват свои апликации с отворени ‘dummy data’, предоставени чрез API от Iris Solutions PSD2 HUB или да разрешават Финтех бизнес проблеми от реалния живот.

Всички разработени идеи ще бъдат оценявани, а най-добрите ще получат награди, за да могат по-лесно да бъдат реализирани на пазара. Хакатонът „From Zero To Fintech“ ще се проведе виртуално, а началото ще бъде дадено в събота, 6 март. На откриването на събитието представители на публичния и частния сектор, между които Министерство на финансите, Изпълнителна агенция за насърчаване на малки и средни предприятия, Европейската комисия, Софийски университет и др., ще имат възможност да разкажат за работата си в посока стимулиране на развитието на дигитални финансови решения. Образователната част на хакатона ще се проведе в неделя, 7 март, когато в рамките на седем семинара през целия ден участниците ще се срещнат с едни от най-изявените имена в сферата на Финтех.

След като на участниците са предоставени нужните знания и инструменти за разработване на Финтех бизнес идеи, те ще имат на разположение 5 дни, от 8 до 12 март, когато в отбори да разработят своите проекти. Събота, 13 март, е отредена на изготвяне на 3-минутни видеа на всеки отбор. В тях те ще трябва да приложат на практика всичко научено през седмица и покажат най-доброто пред компетентно жури. Финалът на Финтех хакатона ще се състои на 14 март, когато всички идеи ще бъдат представени. Жури, съставено от специалисти и доказани професионалисти както от публичния, така и частния сектор от България, Силициевата долина и Близкия Изток, ще оценява и анализира представеното.

Ако желаете да се запишете като участници, може да го направите напълно безплатно тук.