Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Катедри и Академичен състав / Катедри / Икономика / Преподаватели - Катедра Икономика / Проф. д-р Теодор Седларски / НОВО от проф. д-р Теодор Седларски / Университетско издателство "Св. Климент Охридски" откри в Бургас първата си книжарница извън столицата

   

31.05.2024

 

(Видео от БТА - Бургас)

 

Университетско издателство "Св. Климент Охридски" откри в Бургас първата си книжарница извън столицата. Тя е разположена в Центъра за съвременно изкуство и библиотека и в нея се предлага научна, научнопопулярна, художествена и учебна литература на български и на чужди езици.

 

1

 

3

 

„Идеята се роди сред колегите от филиала, те много ясно дефинираха необходимостта от книжарница на издателството в Бургас, която да се превърне в част от интелектуалната инфраструктура на града. Ценя високо желанието на Община Бургас и бургаската общност литературата на издателството да присъства тук. Всяка идея, за да се реализира има нужда да намери своето пространство. Надявам се книжарницата да добавя енергия към интелектуалната сила на библиотеката и града.“ – каза по време на откриването проф. Валери Стефанов, директор на университетско издателство.

 

7

 

Начинанието се реализира с подкрепата на Община Бургас и Общински съвет - Бургас.

 

2

 

4

 

8
10
9
5