Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Кариерен център / Предложения за работа / Лятна DBA Академия

   

22.03.2017

sql_master_academy_logo_1500px_pframe

 

Лятна DBA Академия е първата по рода си инициатива за безплатно обучение на администратори на бази данни (DBA) в България. Инициатор и организатор на проекта е създадената от Маргарита Наумова SQL Master Academy – единственият обучителен център в страната, фокусиран върху SQL Server.

Повече информация, както и формата за регистрация, можете да намерите на адрес:http://dba.sqlmasteracademy.com/

Инициатива е провокирана от една страна, от цялостното състояние на пазара на труда в България, а от друга – конкретно от недостига на квалифицирани ИТ специалисти.

 

Срокове

Набиране на кандидати – до 30.04.2017

Интервюта с одобрените кандидати – до 31.05.2017

Оформяне на група – 15.06.2017

Обучение и тестове – от 03.07.2017 до 21.07.2017

Среща с потенциални работодатели – 24.07.2017 до 28.07.2017

Закриване – 28.07.2017

 

Цели на проекта

Лятната DBA Академия има следните цели:

  • създаване на модел за захранване на пазара на труда с квалифицирани кадри в областта на администрацията на SQL Server бази данни, от който да се възползват и хората, желаещи да се развиват в тази сфера, и бизнеса;
  • подпомагане на потенциалните работодатели при подбора и въвеждането на този тип специалисти в продукционна среда.

 

Формат на обучението

Обучението ще бъде напълно безплатно за курсистите. Подборът ще бъде направен чрез предварително събеседване.

Кампанията ще има формат на boot camp, или няколко последователни интензивни курса, и ще се проведе през летните месеци на 2017 г. Успешно издържалите финалния технически тест в Академията ще преминат иобучение по меки умения.

Всички курсове ще бъдат водени от професионалния екип от инструктори на SQL Master Academy, ръководен от Маргарита Наумова.

 

Среща с работодатели

Лятната DBA Академия ще приключи със среща на успешно завършилите курсисти с потенциални работодатели.

 

За SQL Master Academy

SQL Master Academy е обучителен център, разработен от Маргарита Наумова, който има за цел да предостави на специалистите в областта на SQL Server и BI възможност да систематизират, профилират и задълбочат знанията и уменията си.

SQL Master Academy включва над 20 професионални курсове, покриващи изцяло темите, свързани с SQL Server, доказали на практика своето високо качество и работна приложимост.

Академията предлага също и специализирани работни семинари за дизайн на SQL Server решения, както и организиране и провеждане на обучения по индивидуални изисквания на клиентите.

SQL Master Academy работи в тясно партньорство със SolidQ в областта на BI обученията, благодарение на което разполага в портфолиото си и с уникална програма от професионални тренинги в сферата на Data Quality, Multidimensional Design, SSAS, ETL и SSIS.

През 2016 г. над 200 специалисти от България и чужбина преминаха успешно обученията на SQL Master Academy. Така общият брой на завършилите курсисти на Академията вече надвишава 1200.

 

За Маргарита Наумова

Маргарита Наумова е световно признат лектор и експерт по SQL Server, основател на технологичната компания Inspirit и на образователния център SQL Master Academy, както и на българската потребителска група SQL & BI User Group "Lets' SQL Together!". Носител е на най-високата Microsoft квалификация в нейната сфера – Microsoft Certified Master, което я нарежда сред топ 1% на най-добрите SQL Server специалисти в света. От октомври 2000 г. Маргарита е Microsoft Certified Trainer и многократно е удостоявана с признанието Microsoft Most Valuable Professional.

Маги има общо над 15 г. опит с SQL Server в сферата на проектирането, внедряването и оптимизацията на SQL решения, както и на обучението и консултирането. Проектите, по които е работила, се простират далеч отвъд границите на България, включвайки Великобритания, Дания, Германия, Финландия, Норвегия, Швеция, и др.

Маги често е лектор на големи конференции, свързани с Microsoft и SQL Server, като например PASS Summit, SQLSaturday, SQL TuneIn, SQLRally, Microsoft Indeed, JOIN! и др.