Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Инициативи с бизнеса / Екип „Валидиране на модели на кредитния риск“ на KBC Group изнесе лекция на тема “Anomaly Detection”

   

21.11.2022

 

Екип „Валидиране на модели на кредитния риск“ на KBC Group изнесе лекция на тема “Anomaly Detection” за студентите от МП „Изкуствен интелект за бизнес и финанси“.

image004

Откриването на аномалии представлява много важна стъпка в процеса на обработка и приложение на аналитични изследвания върху данни. В рамките на лекцията на KBC Group студентите се запознаха с различни техники в тази област и тяхното приложение, представени от Веселин Митров, Митко Танев и Петър Дамянов.

IMG_1752

В допълнение, студентите получиха възможност да участват в два различни аналитични проекта: Обясняваща сила на алгоритми базирани на дървета и Идентифициране на нетипични наблюдения в LGD модели, които могат да бъдат в последствие развити в магистърска теза. Всеки студент може да кандидатства като подготви мотивационно писмо. Накрая ще бъдат избрани двама студенти, които да работят самостоятелно по всеки от проектите, като ще получат стипендия и възможност за стаж в eкипa „Валидиране на модели на кредитния риск” на KBC Group, съобразен с учебния им график.

IMG_1751

Ръководството на Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ изказва своята благодарност към д-р Ирем Яман и към целия екип „Валидиране на модели на кредитния риск“.