Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Академични постижения / Проф. Кристиан Шайнер, директор на Института по предприемачество и бизнес развитие към Университета в Любек, Германия проведе двудневен семинар по социално предприемачество със студенти от Стопанския факултет в София Тех Парк

   

25.10.2018

 

На 22 и 23 октомври 2018 г. проф. Кристиан Шайнер, директор на Института по предприемачество и бизнес развитие към Университета в Любек, Германия проведе двудневен семинар по социално предприемачество и "design thinking" със студенти от Стопанския факултет в София Тех Парк.

 

2

 

За своите социални предприемачески проекти на студентите разказа Станимира от Stanimira Chocolate House по покана на х. ас. Анна Вдовичина, преподавател в Немската програма по Стопанско управление в Стопанския факултет.

С помощта на примера на Stanimira Chocolate House студентите научиха за концепцията Business Model Canvas и разработиха чрез нея собствени идеи за социално предприемачество.

 

3

 

1

 

Събитието е под егидата на Social Entrepreneurship Akademie - Германия и студентите ще получат специални сертификати за участието си в академичния семинар от немската организация.