Начало / Университетът / Факултети / Физически факултет / Архив / Ден на отворените врати / Пролетен ден на отворените врати

   

На 30 април от 11:00 до 16:00 часа Физическият факултет (ФзФ) на СУ „Св. Кл. Охридски“ и Астрономическата обсерватория на Софийския университет (от 16:00 до 22:00 часа) отварят вратите си за всички, които искат да прекарат няколко интересни и ползотворни часа, вдъхновени от науката – ученици, учители, родители с деца, студенти, изследователи и граждани.

Посетителите ще могат да видят, че физиката ни отвежда най-дълбоко и най-далече в човешкото познание; че може да бъде забавна; че е интелектуално изпитание и удоволствие; че е престижна специалност с многобройни и добре платени възможности за реализация в България и по света. Тя е и необходимост за всеки, който иска да ползва достиженията на технократното общество!

По време на Деня на отворените врати ще може да се запознаете с новите предизвикателства пред физиката и астрономията и представяне на възможностите за обучение и развитие в различни области на физиката, както и да зададете своите въпроси.

 

ПРОГРАМА НА СЪБИТИЕТО:

Включва богата лекционна програма, викторина по астрономия, обиколки с гид на лаборатории във ФзФ и демонстрация на реална научна апаратура, наблюдения с телескоп и демонстрация на забавни физични експерименти.

Експерименталната лаборатория по физика за работа с учители и ученици ще демонстрира разработени всички лабораторни упражнения от препоръчителния списък на МОН с акцент върху прогимназиалния етап от основното образование и избираемите модули в XI и XII клас. Каним учителите да се запознаят на място с възможностите на Лабораторията и при желание да обсъдим възможностите за сътрудничество.

Следете за актуална информация и промени в програмата!

Място на провеждане:

  1. Физически факултет на Софийски университет,
    Адрес: бул. „Джеймс Баучър“ 5, гр, София,
    карта
  2. Астрономическа обсерватория на Софийския университет,
    Адрес: Борисова градина, гр, София,
    карта