Начало / Университетът / Факултети / Факултет по класически и нови филологии / Новини / Онлайн семинар - посветен на Нигерия

   

На 11 май специалност „Африканистика“ организира онлайн семинар, посветен на Нигерия

 

 

Специален гост на форума ще бъде българският посланик в Нигерия Н.Пр. Янко Йорданов.

В своята лекция "България-Нигерия: традиции и нови възможности" посланик Йорданов ще представи ключови моменти от развитието на българо-нигерийските отношения - установяването им през 1964 г., тяхното всестранно и активно развитие през годините и най-вече съвременния им етап на обещаващи перспективи и възможности.

Посланик Янко Йорданов е доктор по международно право и международни отношения от Юридическия факултет на СУ „Св. Кл. Охридски“, където получава и своите бакалавърска и магистърска степени по международни отношения. От 2009 г. работи в системата на МВнР – в няколко дирекции в Централното управление („ООН и сътрудничество за развитие“, „Америка“ и др.), а зад граница в Постоянното представителство към ООН в Ню Йорк (2014-2018 г.) и като временно управляващ Посолството в Бразилия (2019 г.). От 20 март 2021 г. е извънреден и пълномощен посланик на Република България във Федерална република Нигерия."

 

Очакваме ви на 11-и май, от 11ч. в Zoom - https://us02web.zoom.us/j/88698080541?pwd=NktPMmNLMldrRGJkUDNrOVNCWUQwZz09 (Meeting ID: 886 9808 0541; Passcode: 980116)

 

За повече информация може да пишете на deniza@uni-sofia.bg."

Организаторите от специалност „Африканистика“ припомнят, че от 19 март 2021 г. стартираха серия от онлайн семинари, посветени на Африка, с български и чужди гост лектори. Всеки месец ще бъдат представяни различни страни на фокус или тема, която е значима за континента, като цяло.

Предстоящата онлайн среща е четвъртата поредна инициатива, посветена на континента. Досега бяха представени Сиера Леоне и Република Южна Африка.

Първият семинар бе открит на 19 март от Декана на Факултета по класически и нови филологии проф. д-р Мадлен Данова. Тя поднесе своите благодарности за организацията на събитието и към първия гост-лектор - посланик Мирослав Комаров. Участие в семинара взеха, студентите от I, II и III-ти курс, специалност „Африканистика, преподаватели от специалност „Африканистика“, координаторите на франкофонския и лузофонския модул на програмата - доцент Георги Жечев и професор Яна Андреева, и организаторът на събитието - младши изследовател Дениза Георгиева.