Начало / Университетът / Факултети / Факултет по класически и нови филологии / Новини / ИНСТРУКЦИИ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА МИНИМУМ ПО ЗАПАДЕН ЕЗИК НА ДОКТОРАНТИ – ДЕКЕМВРИ 2020 Г.

   

 

ИНСТРУКЦИИ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА МИНИМУМ ПО ЗАПАДЕН ЕЗИК НА ДОКТОРАНТИ – ДЕКЕМВРИ 2020 Г.

 

 

Минимумът по западен език през юни 2021 г. за докторантите, които ще се явяват дистанционно в електронната система МУДЪЛ:

 

Всеки един от докторантите ще използва акаунта си за СУСИ, предоставен от факултета, в който е зачислен. С него ще влизате по определен график и в съответната изпитна комисия, публикувани в електронния курс на изпита и изпратени като съобщение в профила.

 

І. ДОСТЪП ДО ЕЛЕКТРОННАТА СИСТЕМА

 

Електронната система се намира на адрес:

 

https://elearn.uni-sofia.bg/

 

 

dokt_minimum_1

 

 

 

Докторантите влизат с полученото потребителско от менюто „Вход“, намиращо се в горния десен ъгъл на екрана на системата.

 

dokt_minimum_2

 

В двете полета, които ще излязат попълват потребителско име и парола:

 

dokt_minimum_3

 

 

 

ІІ. ДОСТЪП ДО ИЗПИТНАТА КОМИСИЯ

 

След влизане в системата, на страницата на всеки от докторантите, в секцията „Моите курсове“ ще излезе съответната комисия, в която трябва да влезе:

 

dokt_minimum_4

 

 

 

След осъществен вход в курса, докторантът избира името си с посочен съответен час и от там – появилото се меню Join session и изпълняват дадените от комисията насоки:

 

dokt_minimum_5

 

 

 

Задължително докторантът влиза с микрофон (при първоначално влизане браузърът ще поиска да активирате микрофона, заради това го разрешете) и след преминат успешно ехо тест натиска зеления палец, за да осъществи контакт с комисията:

 

dokt_minimum_6
dokt_minimum_7

 

 

ІІІ. Идентификация на кандидат-докторанта:

 

Преди започване на изпита, комисията е длъжна да провери самоличността на кандидата, като за целта той показва своята лична карта на камерата си, така че да е видно, че се явява едно и също лице с посоченото в протокола. При непоказване на личната карта и неустановяване на съответствие ще бъдат взети всички необходими административни мерки и изпит няма да бъде проведен.

 

ІІІ. ИЗИСКВАНИЯ:

 

Докторантите трябва да подготвят научен текст до 150 печатни страници от публикация в областта, в която разработва дисертацията си. Препоръчително е докторантите да изпратят предварително избрания от тях текст, когато публикацията е в електронен формат (pdf, epub и др.). В случай, че кандидатите използват печатна публикация, комисията ще избира част от текста по време на изпита. докторантите трябва да могат да четат, преведат посочена част от текста, както и да ѝ направят морфо-синтактичен анализ.

 

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО всеки от докторантите трябва да се е свързал с факултетния отговорник и да е сигурен, че профилът му работи. В определени случаи е необходимо да въведете активен мейл, на който ще получите линк, за да потвърдите профила си. Едва тогава ще бъдете допуснати до курсовете. Тази процедура следва да изпълните не по-късно от 2 часа преди изпита, за да не се проваля утвърдения график на комисиите!!!

 

 

 

При проблем със системата незабавно се обръщайте към гл. ас. д-р Симеон Хинковски, e-mail: hinkovski@uni-sofia.bg или на тел. 0878-79-26-47.