Начало / Университетът / Факултети / Факултет по химия и фармация / Новини / Архив'2021 / Награда за най-добър постер на XII Научна сесия „Младите учени в света на полимерите"

   

На 03.06.2021г., за 12-та поредна година, се проведе XII Научна сесия „Младите учени в света на полимерите“. Тя бе организирана от Института по полимери към Българската академия на науките. Общо 25 постера бяха представени на сесията, а в нея взеха участие млади учени от Институт по полимери, Институт по електрохимия и енергийни системи, Институт по микробиология, Институт по биофизика и биомедицинско инженерство, Химикотехнологичен и металургичен университет, Факултет по фармация- Медицински университет, София, Биологически факултет и Факултет по химия и фармация- СУ „Св. Климент Охридски“.

 

2

Авторите на 3-те наградени постера

 

Три от представените 25 постера бяха отличени с награда Най-добър постер на XII Научна сесия „Младите учени в света на полимерите“. Една от наградите бе присъдена на докторанта в докторска програма „Полимери“ Деница Николова и студентката IV курс, специалност „Инженерна химия и съвременни материали“, Йорданка Тупарова. Представеният от тях постер бе на тема „Нови носители за модифицирано доставяне на тимолол малеат на базата на поли(сулфобетаин метакрилат) и хитозан“, с автори – Й. Тупарова, Д. Николова, К. Русева, М. Симеонов, Л. Христов, Х. Цачев и Е. Василева.

 

3

Йорданка Тупарова с наградения постер