Начало / Университетът / Факултети / Факултет по химия и фармация / Новини / Архив'2018 / Учени от Университета в Кеймбридж посетиха Факултета по химия и фармация на Софийския университет

   
mar_articlethumbnail
В рамките на проекта "Materials Networking", финансиран от програмата "Хоризонт 2020" на ЕС, от 17 до 20 юли 2018 г., Факултетът по химия и фармация бе посетен от световно известни изследователи от Катедрата по материалознание и металургия на Университета в Кеймбридж, Великобритания.

Проф. Линдзи Гриър, директор на Училището по физически науки на Университета в Кеймбридж и член на Стратегическия консултативен съвет по Енергия в Университета в Кеймбридж, посети Факултета по химия и фармация на 20 юли, 2018 г., като представи лекция на тема " Extending the applicability of the glassy state".

1

По време на посещението си проф. Гриър се срещна със заместник-ректора на Софийския университет доц. Елиза Стефанова и обсъдиха теми от взаимен интерес, свързани със сътрудничеството между двата университета в образованието и науката.

2

Проф. Васан Кумар и д-р Румен Томов посетиха Факултета по химия и фармация от 18 до 19 юли 2018 г. Проф. Кумар представи лекция на тема "Sustainability of Materials in the Evolving Energy-Environment Paradigm". По време на посещението си, учените от Университета в Кеймбридж се срещнаха с декана на Факултета по химия и фармация на Софийския университет, както и дискутираха съвместни изследователски теми и сътрудничества с учени от Факултета по химия и фармация.

3