Начало / Университетът / Факултети / Биологически факултет / Архив / Студенти / Студентски клуб С.К.О.Р. Е.Ц. - спечели проект

   

Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да Ви съобщим, че Студентски клуб С.К.О.Р. Е.Ц. - спечели проект.

Честито млади колеги и успех!

 

Информация
Клуб СКОРЕЦ кандидатства в конкурса за микрогрантове "Направи си сам" на неправителствената организация "За земята".

Основно изискване за предложенията е да бъдат с екологична насоченост и обществена полза. Предложена беше идея за подобряване на условията за биоразнообразието в зелените площи около БФ, чрез поставяне на повече растителни видове, къщички за птици, резервоар за събиране на дъждовна вода и други добри практики. В проекта е заложено поставяне на винилови табели с информация за новите придобивки, с образователен смисъл за студентите и гражданите в района на Биологически Факултет.

Наименованието на проекта е " Скорец пред прага: грижи за биоразнообразието в градска зелена площ и популяризиране на ефективни практики за опазването му".

След първата фаза на конкурса представители на най-добрите 40 предложения бяха поканени на интервю, клубът беше сред тях.

Във финалната фаза 20 проекта са финансирани, като СКОРЕЦ получи максималната възможна сума. Проектът се пребори с голяма конкуренция - общо 348 подадени предложения !

Клубът получи предварителна подкрепа и доброто отношение от ръководството на БФ. В консултирането на предложението съдействаха преподаватели от различни катедри.