Начало / Университетът / Факултети / Биологически факултет / Архив / Архив 2019 / Студенти от Биологическия факултет - част от журито на конкурс по моделиране по биология

   

На 12-ти май от 10:00 часа се проведе петият конкурс за изработване на модели на обекти, явления и процеси „Биологията интересна и достъпна“ в Националния музей „Земята и хората“, гр. София.

Тема на конкурса тази година бе „Размножаване, растеж и развитие”. Той включи представяне, устни презентации и награждаване на победителите. Всеки от участниците разполагаше с 1 до 3 минути, за да представи своя модел пред жури. Конкурсът има за цел да стимулира логическото мислене и творческите способности на учениците и да задълбочава интереса им към предметите от КОО „Природни науки“.

 

Тази година за пръв път, в петото поредно провеждане на конкурса по моделиране по биология, се даде шанс на студенти от педагогически специалности да вземат участие в него. Участници в журито бяха изявени студенти от специалности "Биология и Английски език" и " Биология и Химия" и техни преподаватели от Катедра "Методика на обучението по биология" от Биологическия факултет към Софийския университет.

DSC_2085

Участниците от Биологически факултет са както следва: доц. д-р Надежда Райчева- ръководител катедра "Методика на Обучението по Биология", доц. д-р Иса Хаджиали- преподавател в катедрата, Виктория Янкова - студент 3 курс Биология и английски език, Людмила Чанкова - студент 3 курс Биология и английски език, Богомила Божинова - студент 4 курс Биология и химия и Димитър Грозев - студент 4 курс Биология и химия.

DSC_2084

Организатори на конкурса са РУО – София-град, Регионален методичен съвет по биология и катедра „Методика на обучението по биология“ към СУ „Климент Охридски“.