Начало / Университетът / Факултети / Биологически факултет / Архив / Архив 2019 / Ден на очарованието на растенията

   
1
 
ПРОГРАМА
СЪБИТИЕТО ПРЕЗ ОБЕКТИВА

В Биологическия факултет на Софийския университет ще се проведе Петият Ден на очарованието на растенията - на 18 май 2019 г. Организатори са АгроБиоИнститута на Селскостопанската академия (АБИ-ССА) и Биологическия факултет от 11 до 17 ч., на адрес гр. София, бул. “Драган Цанков” №8.

 

Събитието се провежда под егидата на Европейската организация за растителна наука (EPSO) и има за цел да популяризира растителната наука сред деца, ученици, студенти и всички заинтересовани граждани и се провежда едновременно в много страни по света. За първи път България участва в инициативата през 2015 г.

 

Участници могат да бъдат ученици, студенти, учени и граждани. „Денят на очарованието на растенията” ще включва различни активности за деца и юноши, като кът за изработване на апликации, засаждане на цветя и семена от различни растения, изложби на снимки, рисунки и колекция от цветни декоративни растения, както и посещения в хербариума и геномния център на Биологическия факултет. Онагледяващи презентации, постери и опитни постановки ще представят информация по различни теми свързани с растенията и тяхното значение. В края на деня ще се раздават награди на победителите в различните конкурси утвърдени чрез гласуване в страницата на събитието във Фейсбук.

 

Конкурси:

АгроБиоИнститут и Биологичеки факултет на СУ организират тематични конкурси за снимка, рисунка, презентация/видеоклип и есе на тема “Растенията като храна за хора и животни”.

Дата на стартиране: 10.04.2019 г.
Дата на приключване: 10.05.2019 г.

Повече информация за събитието и програмата очаквайте на: https://www.facebook.com/FascinationOfPlantsDay2019/

2019 г.
https://plantday18may.org/category/europe/bulgaria/

https://www.facebook.com/FascinationOfPlantsDay2019/

2017 г.
https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/novini/novini_i_s_bitiya/chetv_rti_den_na_ocharovanieto_na_rasteniyata_2017

2015 г.
https://plantday2015bg.wordpress.com/