Начало / Новини / Новини и събития / Юридическият факултет е носител на Купата на Ректора за 2024 г.

   
 Юридическият факултет е носител на Купата на Ректора за 2024 г.

В спортен комплекс „Барокко“, се състоя церемонията по награждаване на победителите в Общоуниверситетското първенство за Купата на ректора. Шампион за 2024 г. е Юридическият факултет.

В продължение на един месец студентите от Софийския университет показаха своите спортни възможности на полето на феърплея и представиха достойно факултетите си. Церемонията по закриването на Спортния празник „За Купата на Ректора“ тази година бе посветена на 95-годишнината от въвеждането на спорта в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Събитието се организира от Департамента по спорт към Алма матер със съдействието на Студентския съвет на Софийския университет и Столичната община. То се провежда в рамките на традиционните Майски дни на културата на Софийския университет.

1-3

Празникът бе открит от директора на Департамента по спорт проф. д-р Боряна Туманова, която поздрави студентите-спортисти и своите колеги. Обръщайки се към студентите, тя изрази уважението си към спортните им резултати, съчетани с тежкия учебен процес.

1-6

Тя подчерта, че съревнованието между факултетите е възможно благодарение на инициативата и компетенциите на екипа на Департамента по спорт и със специалното съдействие на Столичната община, която осигурява наградния фонд за факултетите-победители.

1-5

Проф. Туманова обяви, че в традиционното ежегодно междуфакултетско състезание „За Купата на ректора“ участие са взели близо 400 студенти от 14 факултета в 14 вида спорт. „Това показва добър атестат за нивото на спортния форум и за това, че университетът ни – първи по големина и значимост, е и сред първите в спорта“, подчерта проф. Туманова. Тя честити на победителите и увери студентите, че ако търсят добро образование и спорт, са на правилното място.

По време на тържественото закриване на Общоуниверситетското първенство за Купата на ректора бяха отличени факултетите, в които за студентите спортът е от особена значимост.

1-7

Проф. Туманова обяви класирането, в което води Юридическият факултет, следван от Факултета по науки за образованието и изкуствата и Философския факултет. Тя връчи купите на представителите на първите три факултета.

1-103

Представителите на Биологическия факултет, Факултета по журналистика и масова комуникация, Медицинския факултет, Факултета по химия и фармация, Факултета по класически и нови филологии, Стопанския факултет, Физическия факултет, Геолого-географския факултет, Историческия факултет Факултета по математика и информатгика и на Богословския факултет получиха грамоти.

1-109

Специална награда получиха Александра Милева, Ирина Николова, Елена Карпузка, Яна Боянова и Ина Георгиева от мажоретния състав с ръководител гл. ас. Николета Бочева, които са най-активните участници във всички събития, които Департаментът по спорт организира.

1-8

Те получиха наградите си от проф. Туманова, която им благодари за всичко, което правят.

1-9

Празничната церемония завърши с изпълнение на момичетата от мажоретния състав.

1-11
1-4