Начало / Новини / Новини и събития / VI Студентски конкурс по украински правопис

   
VI Студентски конкурс по украински правопис

На 15 декември 2021 г. онлайн се проведе VI Студентски конкурс по украински правопис, организиран от Катедрата по славянско езикознание във Факултета по славянски филологии на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ с подкрепата на посолството на Украйна в Република България.

На събитието присъства и г-жа Ирина Козик, първи секретар на Посолството на Украйна в Република България. Г-жа Козик от свое име и от името на Извънредния и Пълномощен Посланик на Украйна в Република България Н. Пр. Виталий Москаленко благодари на организаторката на конкурса Лилия Желева и на журито, съставено от преподавателите Албена Стаменова, Райна Камберова, Валентина Драгулева, Павлина Мартинова, Владимир Колев и Олена Книш, за поддържането на традицията с провеждането на конкурса по украински правопис и пожела успех на участниците, като ги увери, че участието е не по-малко важно от победата.

Шестото издание на конкурса бе част от събитията, посветени на 25-годишнината от основаването на профил „Украинистика“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Участваха шестима студенти от пети, трети и първи курс.

2021-12-15 (39)

Класиране: I място: Жени Николова (V курс) и Андриана Коева (V курс); II място: Стилиана Андреева (V курс); III място: Даяна Гоцова (I курс)

През март 2022 г. победителите в VI Студентски конкурс по украински правопис ще представят Софийския университет „Св. Климент Охридски“ на VII Международен правописен конкурс по украински език, организиран от Ягелонския университет в Краков, Полша.