Начало / Новини / Новини и събития / Във Факултета по математика и информатика започна Кариерен форум - изложение 2024

   
Във Факултета по математика и информатика започна Кариерен форум - изложение 2024

Започна традиционният двудневен кариерен форум на Факултета по математика и информатика на Софийския университет. Събитието тази пролет се провежда за шестнадесети път и представя кариерните възможности в сферата на информационните технологии.

Петдесет технологични компании разположиха своите павилиони в парка пред сградата на Факултета по математика и информатика. Паралелно с участието на място в парка, някои компании предлагат и виртуални павилиони. Водещ на събитието бе заместник-деканът на Факултета по математика и информатика проф. Милен Петров.

IESPVSNm

Събитието бе открито от декана на Факултета по математика и информатика проф. Мая Стоянова, която изрази радостта си да види отново представителите на толкова много фирми и посочи, че дворът на факултета не е достатъчно голям, за да побере всички желаещи и форумът ще продължи и на следващия ден с участието на други фирми. По думите й това за пореден път показва доброто сътрудничество между всички колеги от IT сектора, застрахователните компании, банковото дело, мобилните оператори и много други, с които в добро сътрудничество подпомагат качественото образование във Факултета по математика и информатика с редицата изборни курсове, които се водят от фирмите-партньори.

O37hYtTY

Проф. Стоянова посочи, че от друга страна се дава възможност в рамките на тези два дни студентите да се срещнат в реална ситуация с бизнеса и да научат повече за предлаганите стажантски програми, а фирмите да си изберат най-добрите студенти. В заключение тя пожела на добър час на форума.

358ofUa2

Заместник-ректорът доц. Първан Първанов приветства всички на кариерния форум от името на ректора и им пожела успешно представяне. Той посочи, че този форум се провежда в годината, в която факултетът отбелязва своята 135-годишнина и изтъкна, че за тези години факултетът се е наложил като най-доброто образователно звено в страната в областта на математиката и информатиката. Доц. Първанов подчерта, че едно от доказателствата за това е Националната рейтингова система на висшите училища в страната, според която факултетът е на първо място и в двете направления, в които обучава студенти.

5VTWuOcf

Божидар Банчев, директор ICT инфраструктура в А1, изрази вълнението си да е част от кариерния форум. Според него най-важното днес е студентите да продължават да се развиват и да бъдат гъвкави и отворени към бързо променящия се свят, да не спират да учат и да се доказват. Той посочи, че времето в университета им е дало много знания и опит, който могат да демонстрират на този форум. Божидар Банчев посочи, че ключът към успеха, освен добрата теоретична основа е също така и в непрестанното развитие, придобиването на нови умения и прилагането им в практиката, което е особено важно в днешното динамично време в тази развиваща се сфера.

UkSyMLaO

Д-р Стоян Велев, старши мениджър развойна дейност и иновации в SAP Labs България, който е и преподавател във Факултета по математика и информатика, призова студентите да се възползват от възможността да се запознаят и да говорят с колеги от бизнеса, но и да избират внимателно, особено ако това ще е първата им работа. По думите му първата работа е най-важната, защото по време на нея формират трудовите си навици и установяват първите си професионални контакти. В заключение д-р Велев пожела на студените да избират умно и да им върви по вода.

nQseuqCD

Събитието ще се проведе на 28 и 29 май 2024 г. от 10.00 до 18.00 ч. в двора на Факултета по математика и информатика на бул. „Джеймс Баучер“ 5. То е част от поредицата Форуми за кариерно развитие в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ 2024 г. – пролетни издания.

-jY1YBEP