Начало / Новини / Новини и събития / Творби на проф. Лаура Димитрова бяха представени на Шестото международно триенале на текстилното изкуство

   
Творби на проф. Лаура Димитрова бяха представени на Шестото международно триенале на текстилното изкуство

Проф. д-р Лаура Димитрова от катедра „Визуални изкуства“ на Факултета по начална и предучилищна педагогика на Софийския университет участва в Шестото международно триенале на текстилното изкуство в Нови Сад, Сърбия с творбите си „Външност и същност“, „Опитомяване“ и „Същина“.

В триеналето, което беше открито в пространството на „Студио М“ в Нови Сад, бяха изложени творбите на 57 художници от 22 държави.

Представянето на проф. Л. Димитрова на този престижен международен форум и нейното присъствие по време на тържественото откриване на триеналето както и това на проф. д-р Стефан Алтъков, зам.-декан на Факултета по начална и предучилищна педагогика и ръководител на Катедра „Визуални изкуства“, бяха осъществени с финансовата подкрепа на Фонд „Научни изследвания“ на Софийския университет по проект ArtNet 2.

11

По време на пребиваването си в Нови Сад проф. Стефан Алтъков и проф. Лаура Димитрова посетиха Академията за изкуства на Нови Сад и в неформален разговор с представители на ръководството на академията обсъдиха възможности за съвместни бъдещи проекти в областта на изкуството и обучението по изкуство.

12
13
14