Начало / Новини / Новини и събития / Трето класиране на кандидат-студентите за учебната 2021/2022 г. в Софийския университет

   
Трето класиране на кандидат-студентите за учебната 2021/2022 г. в Софийския университет

Резултатите от третия етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за учебната 2021/2022 г. бяха обявени днес.

 

3 793 новоприети студенти са се записали или са потвърдили специалността, в която са класирани на първия и втория етап. Класираните на третия етап са 1 198, новокласирани от тях са 401.

Резултатите от това класиране са окончателни.

Срокът за записване е от 21 до 23 юли 2021 г. включително.

Записването се извършва в отдел „Студенти“ на факултета, в който кандидатите са приети. С цел ограничаване на опасността от разпространение на COVID-19 (коронавирус), записването на новоприетите студенти ще се извършва по график за отделните факултети. Всички необходими документи за записване трябва да бъдат попълнени предварително. Студентска книжка се закупува в книжарниците на Университета в сградите на Ректората, Факултета по науки за образованието и изкуствата, Факултета по математика и информатика, Стопански факултет и от щандовете на Университетското издателство с печатница „Св. Климент Охридски“.

Заплащането на семестриалните такси и таксата за електронна студентска карта става единствено по банков път с превод във всяка търговска банка по сметката на Софийския университет.

9 747 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото висше училище.

На първо място сред посочените от най-много кандидати специалности е „Право“. На второ място е „Психология“. Третото място заема специалността „Графичен дизайн“. На следващите места кандидатите са поставили специалностите „Софтуерно инженерство“, „Предучилищна и начална училищна педагогика“ (задочна форма на обучение), „Английска филология“, „Връзки с обществеността“, „Международни отношения“, „Предучилищна и начална училищна педагогика“ (редовна форма на обучение) и „Журналистика“.