Начало / Новини / Новини и събития / Студенти от Факултета по математика и информатика спечелиха 14 медала на Националната студентска олимпиада по компютърна математика

   
Студенти от Факултета по математика и информатика спечелиха 14 медала на Националната студентска олимпиада по компютърна математика

Студенти от Факултета по математика и информатика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ спечелиха пет златни, четири сребърни и пет бронзови медала в група А на VI Национална студентска олимпиада по компютърна математика CompMath 2017„Академик Стефан Додунеков", която се проведе от от 27 до 29 октомври 2017 г. във Варна.

Националната студентска олимпиада по компютърна математика е индивидуално състезание и в него участват студенти от бакалавърски или магистърски програми от всички университети в България. Участниците работят върху задачи от различни области на математиката, като използват компютър и система за компютърна алгебра по избор.

Всички участници от отбора на Факултета по математика и информатика завоюваха медали в група А. Стоян Апостолов, Велина Иванова, Владимира Суванджиева, Марин Шаламанов и Киприан Бербатов са златните медалисти в състезанието. Матей Константинов, Митко Стайков, Виктор Цонев и Ксения Цочева са със сребърни медали, а Спасимир Нонев, Стела Вълчева, Мария Зарчева, Борислава Петрова и Христина Топалова са бронзовите медалисти.

FMI

Отборът на Факултета по математика и информатика бе ръководен и подготвян от ас. Тихомир Иванов и ас. Галина Люцканова-Жекова.