Начало / Новини / Новини и събития / Специалността „Руска филология“ получи дарение от Московския културно-делови център “Дом на Москва в София“

   
Специалността „Руска филология“ получи дарение от Московския културно-делови център “Дом на Москва в София“

Специалността „Руска филология“ във Факултета по славянски филологии получи от Московския културно-делови център с подкрепата на посолството на Руската федерация у нас дарение, предназначено за подобряване на техническата база в аудиториите, в които се обучават студентите от специалността и факултета.

Студентите вече могат да използват модерна интерактивна дъска, проектор и нови лаптопи по време на занятията си. Тези съвременни технически средства, позволяващи използването на нови дигитални технологии, ще допринесат за по-добрата професионална подготовка на студентите, създавайки условия, максимално близки до тези, в които ще се реализират бъдещите педагози и преводачи русисти.

2

Анатолий Макаров, извънреден и пълномощен посланик на Руската федерация в Република България, Роберт Шестаков, съветник (представител на Министерството на образованието и науката на Руската федерация) и г-н Борис Громов, директор на Московския културно-делови център “Дом на Москва в София“ посетиха обновениите аудитории и се срещнаха със студенти русисти и преподавателите им.

3

Преди това делегацията заедно с декана на Факултета по славянски филологии доц. д-р Бойко Пенчев се срещна със заместник-ректора на Софийския университет проф. д-р Ренета Божанкова. На срещата беше обсъдено сътрудничеството между Софийския университет и редица университети в Руската федерация. Проф. Божанкова благодари за направеното дарение и връчи сертификат на директора на Московския културно-делови център г-н Борис Громов.

1