Начало / Новини / Новини и събития / Специалност „Публична администрация“ проведе своя традиционен хепънинг

   
Специалност „Публична администрация“ проведе своя традиционен хепънинг

В Аулата в Ректората на Софийския университет специалност „Публична администрация“ във Философския факултет проведе традиционния си хепънинг, с който отбелязва деня на специалността. На събитието бе връчена и наградата за студентско научно есе в областта на публичната администрация „Лиляна Данева-Бризби“. Тази година темата е „Държавната служба в България в процес на модернизация. Мотивация за иновационни практики в държавната администрация“.

На събитието присъстваха заместник-ректорът на Софийския университет проф. д-р Мадлен Данова, деканът на Философския факултет проф. дпсн Соня Карабельова, преподаватели и студенти.

Доц. Албена Танева, ръководител на Катедра „Публична администрация“, посрещна всички с „Добре дошли“ и припомни, че традиционният хепънинг се провежда за 18-ти път, а наградата „Лиляна Данева-Бризби“ за студентско есе в областта на публичната администрация се връчва за 25-ти път. По думите й с времето това събитие се превръща в нещо много специално.

21

Проф. дпсн Соня Карабельова изрази радостта си от възможността да приветства всички на празника и посочи, че това е една от любимите й специалности и катедри. Тя отбеляза още, че Философският факултет се стреми да интегрира специалностите не само през студентските инициативи, но и чрез събития между отделните специалности и катедри.

1

За нас е изключително удоволствие, че именно публичната администрация дава тон на повечето събития, които провеждаме във факултета, студентите са много активни и инициативни и е удоволствие да се работи с тях, каза проф. Карабельова и пожела успех на всички.

14

По време на празника беше връчена и наградата за студентско научно есе “Лиляна Данева-Бризби”. Конкурсът е анонимен и тази година в него са участвали петима студенти. За 2024 година наградата спечели студентът от трети курс Станислав Турлаков. Той благодари за отличието и изказа признателност към своите преподаватели, които насърчават студентите да бъдат активни и да участват в различни инициативи и виждат потенциал във всеки от младите си колеги.

20

Проф. Мадлен Данова посочи, че е много развълнувана и впечатлена от това колко активни студенти има в специалността: „Мога само да кажа – благодаря, колеги, бъдете все така вдъхновени и благодаря на такива хора като семейство Бризби, които са тук вече 25 години“. Проф. Данова пожела на студентите винаги да останат с този младежки и творчески търсещ дух.

19

Джон Бризби изрази радостта си пак да присъства и да връчи наградата в памет на майка му Лиляна Данева-Бризби. Той пожела на всички студенти успех в бъдещето и се надява, че някои от тях ще работят не само в бизнеса, а и в българската държавна администрация и ще помагат България да стане хубава, модерна и демократична страна без корупция.

2

По време на празника присъстващите имаха възможност да видят презентациите на студентите от първи курс на тема: „Кои сме ние и как се вписахме в специалността?“, на втори курс на тема: „Размишления върху изминалата година. Постижения и въпроси“, на трети курс на тема: „Вече напреднали в знанията. Ние като студенти и като участници“ и на четвърти курс на тема: „На прага на завършването – участие, самочувствие и очаквания“.

22

В рамките на събитието бяха връчени отличия-грамоти на завършващите, Ралица Василева и Мария Цанова от администрацията на Министерския съвет разказаха за глобалната инициатива „Партньорство за открито управление“ и какво България прави по този въпрос, бяха представени клубовете на специалността, магистърските и докторските програми, както и предстоящата конференция.

24