Начало / Новини / Новини и събития / „Скитащи“ - изложба на преподаватели от катедра „Визуални изкуства“ на Факултета по начална и предучилищна педагогика

   
„Скитащи“ - изложба на преподаватели от катедра „Визуални изкуства“ на Факултета по начална и предучилищна педагогика

В столичната галерия „Етюд“ беше открита изложбата „Скитащи“ от проекта „АРТикулации – визуални хроники“. Експозицията може да бъде разгледана до 2 декември 2017 г.

Проектът с ръководител проф. д-р Бисера Вълева се реализира от Катедра „Визуални изкуства“ към Факултетa по начална и предучилищна педагогика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ с финансовата подкрепа на Фонд „Научни изследвания“ на Алма матер.

1

В експозицията участват членовете на организационния комитет на проекта - преподавателите в Катедра “Визуални изкуства” Бисера Вълева, Анна Цоловска и Венцислава Стоянова и докторантите Виолета Апостолова и Юлия Лазаркова.

2

Експозицията обединява произведенията на петима автори и представя техния различен прочит и творчески интерпретации, подчинени на темата. Изложбата „АРТикулации – визуални хроники – СКИТАЩИ“ се състои от голямо и малкоформатни работи, изпълнени в живописна техника, графични отпечатъци, колажи, фотографии, както и концептуални решения.

4

Изложбата бе открита от изкуствоведката Милена Блажиева, която отбеляза, че авторите се движат в различни посоки в областта на пластичните изкуства, но се обединяват около “скитането” като метафора на следването на собствената съдба в изкуството. Защото, както казва Дж. Р. Р. Толкин – не всички, които скитат, са се загубили.

3