Начало / Новини / Новини и събития / Проф. дн Лаура Димитрова участва в международното биенале “Collage Оbsession” в Румъния

   
Проф. дн Лаура Димитрова участва в международното биенале “Collage Оbsession” в Румъния

Проф. дн Лаура Димитрова от Катедра „Визуални изкуства“ на Факултета по науки за образованието и изкуствата е сред участниците в международното биенале “Collage Оbsession” в Румъния.

Биеналето се организира от Факултета по изкуства и дизайн на Западния университет на Тимишоара (the Faculty of Arts and Design, West University of Timișoara), Румъния.

Избраните след конкурс творби на участници от различни държави (Аржентина, Бразилия, Белгия, България, Босна и Херцеговина, Колумбия, Малайзия, Мексико, Полша, Румъния, Турция, Украйна и др.) са представени в изложба, която беше открита на 25 ноември 2021 г. и може да бъде видяна на уеб сайта на Факултета по изкуства и дизайн на Западния университет на Тимишоара.

В изложбата са включени над 100 произведения, изпълнени в техниката колаж и свързани с темата „Хибриден език“ (Hybrid language).

Проф. Лаура Димитрова участва с творбите си “Hybrid Memories” 1 и “Hybrid Memories” 2 („Хибридни спомени“ 1 и „Хибридни спомени“ 2).

Изложбата може да бъде видяна в секцията Gallery на биеналето „ Collage Оbsession “.

Laura Dimitrova_Hybrid Memories 1_mixed media
Laura Dimitrova_Hybrid Memories 2_mixed media

Лаура Димитрова, “Hybrid Memories” 1 и “Hybrid Memories” 2 („Хибридни спомени“ 1 и „Хибридни спомени“ 2)