Начало / Новини / Новини и събития / Проф. Бисера Вълева с награда от Националната художествена изложба „Земята на Ботев“

   
Проф. Бисера Вълева с награда от Националната художествена изложба „Земята на Ботев“

В Регионалния исторически музей - Враца на 27 май 2024 г. бе открита Националната художествена изложба „Земята на Ботев“ и бяха наградени отличените автори в категории живопис, графика, скулптура, приложни изкуства, млад автор. В раздела за живопис наградата на името на Цено Тодоров бе присъдена на „Леденика“ III на проф. Бисера Вълева от Катедра „Визуални изкуства“ на Факултета по науки за образованието и изкуствата на Софийския университет.

Изложбата е традиционна, съществуваща повече от 40 години, и бе открита от изкуствоведа Мариела Ценова. По думите й в експозицията се разпознават творбите на Бисера Вълева, Станислав Божанков, Елена Янкова, Зоран Мише, Володя Казаков и др.

1-200

Настоящата експозиция действа на зрителя със своята свежест, многообразие от идеи, почерци, чувствителност и изказ. Доминиращ в изложбата, както обикновено в количествено отношение, е живописният раздел. Трепетно е усещането, когато чрез изкуството се докосваме до историческото ни минало“, посочи още изкуствоведът.

1-Ledenika_III

„Леденика“ III, Бисера Вълева