Начало / Новини / Новини и събития / Преподаватели от Софийския университет участват в IV международен фестивал на изкуството „ZASJAĆE PALACI’’ в Котор, Черна гора

   
Преподаватели от Софийския университет участват в IV международен фестивал на изкуството „ZASJAĆE PALACI’’ в Котор, Черна гора

Проф. дн Лаура Димитрова и проф. д-р Стефан Алтъков, преподаватели от Катедра „Визуални изкуства“ на Факултета по науки за образованието и изкуствата взеха участие в IV международен фестивал на изкуството „ZASJAĆE PALACI’’ в град Котор, Черна гора.

Фестивалът „ZASJAĆE PALACI’’ се проведе на 25 и 26 юни 2021 г. и беше организиран от Културния център и Градската галерия на град Котор.

 

1-1
2-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Творби на проф. Лаура Димитрова

Международно жури селектира участниците във фестивала – 35 художници от Беларус, Украйна, Русия, Мексико, Франция, Италия, Америка, България, Сърбия, Македония, Босна и Херцеговина и Черна гора.

3-3
4-4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Творби на проф. Стефан Алтъков

Фестивалът „Zasjaće palaci“ е замислен като поредица самостоятелни виртуални изложби на избраните автори на открито с идеята да се използва като фон изключителната и уникална архитектурна среда на стария Котор.

5-5

Творба на проф. Стефан Алтъков