Начало / Новини / Новини и събития / Преподаватели от Факултета по начална и предучилищна педагогика участваха в международен пленер в Разлог

   
Преподаватели от Факултета по начална и предучилищна педагогика участваха в международен пленер в Разлог

Проф. д-р Стефан Алтъков, зам. декан на Факултета по начална и предучилищна педагогика и ръководител на Катедра "Визуални изкуства" и проф. д-р Лаура Димитрова от същата катедра взеха участие в международния пленер "Разложко хоро", който се проведе от 16 до 22 август 2016 г в Разлог.

В събитието взеха участие художници от България, Полша, Украйна, Италия и Белгия. Идеята на организаторите беше в създадените творби да се интерпретират мотиви от разложкия бит и култура, природни забележителности, орнаменти от народни носии и др.

 

1-b
2-b

По покана на проф. Алтъков към участниците в пленера се присъедини и Мария Бонкова, студентка във втори курс на специалност "Изобразително изкуство" на Факултета по начална и предучилищна педагогика, която е от същия град.

3-b

Създадените по време на пленера творби ще бъдат постоянно експонирани в парка на гр. Разлог и ще се превърнат в част от културното пространство на града.

4