Начало / Новини / Новини и събития / Премиера на мюзикъла „Суийни Тод – бръснарят демон от улица Флийт“

   
Премиера на мюзикъла „Суийни Тод – бръснарят демон от улица Флийт“

Залата на Университетския театър-лаборатория „Алма Алтер“ се оказа малка за всички, които искаха да гледат премиерата на мюзикъла „Суийни Тод – бръснарят демон от улица Флийт“. Зрителите се докоснаха до лондонското общество от 18 век и голяма част от публиката ще се върне отново на 19 февруари от 19:30 часа, когато пак може да гледа представлението.

Това е вторият мюзикъл на младия режисьор Георги Арсов, който заедно със студентите от „Авторски театър“, посяга към готическото заглавие. Авторската адаптация превръща Лондон в черно-бяла шахматна дъска по дизайн на големия български художник Михаил Лалов, а актьорите в спектакъла – в шахматни фигури, които само привидно действат, подтиквани от свободната си воля. Нестандартни решения, нови диалози, смели музикални интерпретации, „Суийни Тод – бръснарят демон от улица Флийт“ е всичко онова, което можем да си представим като съвместно творчеството между млади и интересни артисти.

1

В главните роли на сцената стъпиха Симеон Василев и София Николова, които не се поколебаха да „сготвят“ и публиката, за да постигнат своите престъпни намерения. Срещу тях застанаха не по-малко поквареният Мирослав Филков в ролята на съдията и търсещият справедливост Евгени Панчовски като бръснаря Пирели. Джоана и Антъни, Адриана Славова и Михаил Бонев, едни от най-младите актьори в групата, се влюбиха и отлетяха в красив хореографски дует, дело на хореографа на „Алма Алтер“ – Петя Йосифова – Хънкинс, като всички очаквания са за номинация за международните театрални награди Алтери 2020.

3
2

 

Безспорен хит в спектакъла се превърна и намигването на режисьора на „Алма Алтер“ Николай Георгиев към младите творци с миниатюрата „Циврите“.