Начало / Новини / Новини и събития / Посланикът на Кралство Нидерландия посети Университетската ботаническа градина - гр. София

   
Посланикът на Кралство Нидерландия посети Университетската ботаническа градина - гр. София

Посланикът на Кралство Нидерландия в България Беа тен Тъшър посети за пореден път Университетската ботаническа градина в гр. София. Тя се срещна с директора на Университетските ботанически градини д-р Красимир Косев. Посланикът връчи специален подарък - луковици от лалета сорт „Сердика“, селекционирани специално за отбелязването на 110-та годишнина от началото на дипломатичните отношения между България и Нидерландия.

Д-р Красимир Косев запозна г-жа Беа тен Тъшър с традициите в Университетските ботанически градини, отбелязването на 65-та годишнина от създаването на Университетската ботаническа градина в гр. Балчик, както и съвместната работа с колеги-ботаници от Нидерландия в рамките на Европейския консорциум на ботаническите градини (ECBG).

3-3

По време на срещата бяха обсъдени бъдещи съвместни инициативи на посолството на Нидерландия и Университетските ботанически градини в контекста на развитието на тяхната социална роля.

1-1
4-4