Начало / Новини / Новини и събития / Над 450 души посетиха щанда на Физическия факултет на Софийския фестивал на науката 2020

   
Над 450 души посетиха щанда на Физическия факултет на Софийския фестивал на науката 2020

Традиционно Физическият факултет на Софийския университет участва със специален щанд по време на Софийския фестивал на науката, който тази година се проведе на 26 и 27 септември в София Тех Парк.

Над 450 души посетиха щанда на Физическия факултет, където видяха демонстрации от Катедрите „Астрономия“, „Метеорология и геофизика“ и „Радиофизика и електроника“. Посетителите на щанда откриха забавен и вкусен макет на Слънчевата система, разгледаха колекция от метеорити, научиха как работи сеизмографът, как функционират спътниковите комуникации и се насладиха на много други интересни експерименти. Научните демонстрации показаха защо физиката е една от най-интересните науки за всички възрасти и всеки може да бъде учен, стига да има желание и любопитство.

1

Снимки: www.fb.com/physicsbg

По време на събитието всички посетители научиха повече за възможностите за обучение и предлаганите програми във Физическия факултет. Благодарение на специален слънчев телескоп над 300 души се включиха и в наблюдения на Слънцето, организирани от Катедра „Астрономия“.

2