Начало / Новини / Новини и събития / „Купонясвай с кауза“ събра над 2 300 лева за Дневен център „Дъга“

   
„Купонясвай с кауза“ събра над 2 300 лева за Дневен център „Дъга“

На 1 юни 2018 г. в зала „Яйцето“ в Ректората на Алма матер се проведе благотворителното събитие „Купонясвай с кауза!“, за което инициаторите от Студентския съвет на Софийския университет бяха подготвили атрактивна програма с разнообразни настолни игри, изпълнения на звезди като Дидо от Д2 и Поли Генова, dj сетове и много танци до късно вечерта.

„Купонясвай с кауза!“ бе една студентска, изпълнена с позитивни емоции акция в подкрепа на стартиралата преди две години кампания „Подай ръка на различните деца“ на сдружение „Асоциация Аутизъм“.
Посредством кампанията, сдружението се надява са събере необходимите средства за разширяването на Дневен център „Дъга“ – единственият център, осигуряващ ежедневни и напълно безплатни специализирани грижи и обучение на деца с аутизъм.

4-w2
5-w

Събитието в Ректората се ползваше с официалната подкрепа на Алма матер и Институцията на омбудсмана на Република България, както и на спонсорите от „Загорка“, YALTA club и други.

7-w2

В подготовката и реализацията му активно се включиха студенти-доброволци от различни факултети; Клубът за настолни игри се грижеше за дневната част от събитието да премине интересно и забавно, благодарение на осигурените многобройни и любими на всички бордни игри, а Клубът по фотография помогна много за документирането на атмосферата в „Яйцето“ на 1 юни.

10-w2
12-w2

 

13w2

„Купонясвай с кауза!“ се радваше на голям публичен интерес и бе посетено от около 300 души – студенти, гости на университета и медии, а събраните средства в края на вечерта бяха над 2300 лв.

5-w

Лидия Даскалова, заместник-председател на Студентския съвет и основен инициатор на събитието, изтъкна, че това не е първата благотворителна инициатива на Студентския съвет на Алма матер и със сигурност няма да бъде и последната. Лидия прикани всички свои колеги и гости да следят и очакват от Студентския съвет още редица позитивни събития.

3-w
9-w2