Начало / Новини / Новини и събития / "Кратък тематичен речник на българския, чешкия, полския и украинския език" бе представен в Софийския университет

   
"Кратък тематичен речник на българския, чешкия, полския и украинския език" бе представен в Софийския университет

В Заседателна зала 1 в Софийския университет "Св. Климент Охридски" беше представен "Кратък тематичен речник на българския, чешкия, полския и украинския език" с автори Елена Крейчова, Надежда Сталянова и Олга Сорока. Събитието беше посветено на 20-годишнината от създаването на специалност "Украинистика" в Софийския университет.

Официални гости на премиерата бяха временно управляващият в Посолството на Украйна в Република България Анна Тертична, третият секретар в Посолството на Украйна в Република България Тетяна Кононова, директорът на Полския институт в София Ярослав Годун, представители на Чешкия център в София. На събитието присъстваха представители на деканското ръководство на Факултета по славянски филологии, гости от университети, в които се изучава славистика – Пловдивския университет "П. Хилендарски", Югозападния университет "Н. Рилски".

2

Книгата беше представена от доц. д-р Албена Стаменова, ръководител на Катедрата по славянско езикознание на Факултета по славянски филологии. Тематиката на речника предизвика интерес и у колеги от други университети, в които се преподават чужди езици – Университета за архитектура, строителство и геодезия, Медицинския университет – Пловдив, Медицинска академия - София, както и няколко института на БАН.

2-2