Начало / Новини / Новини и събития / Изложба на картини от вълна с автор Веска Цицелкова

   
Изложба на картини от вълна с автор Веска Цицелкова

На 30 април 2024 г. в Централното фоайе в Ректората клуб „Креации“ към Учебно-научната лаборатория „проф. д-р Петър Нойков“ към Факултета по педагогика, с ръководител проф. дпн Яна Мерджанова организира и откри изложба на картини от вълна с автор Веска Цицелкова. Събитието бе открито от проф. Соня Милева - зам.-ректор на Софийския университет“ и доц. д-р Ваня Божилова - декан на факултета.

В навечерието на Великденските празници фоайето на Аулата се изпълни с енергията от образите на Св. св. Кирил и Методий, Св. Георги Победоносец, Исус Христос, Богородица, Паисий Хилендарски, Микеланджело, Леонардо да Винчи, Рафаело, Моцарт, Бетховен и Гьоте и др.

1-11

Снимка: Владислав Господинов

Посетителите можеха да се насладят на цяла културна програма, която започна със спомените за Веска Цицелкова, разказани от Малина Кулова, със стиховете на Ана-Мария Гюзелева, съпруга на великия български оперен певец Никола Гюзелев и изпълнени от тяхната дъщеря Адриана Гюзелева.

1-3

Под купола на Аулата отекна божествена молитва изпълнена от Константин Кучев, съпроводена от неговата китара. Изляха се мелодии и от цигулката на Йоана Стратева. А група „Ашколсум“изпълни дервишки танц.

1-5

Изложбата дава начало на програмата за Майските Кирило-Методиевите дни на факултета. Тя може да бъде разгледана до 9 май 2024 г.

1-13
1-14
1-7 (003)

Снимка: Владислав Господинов

1-6

Снимка: Владислав Господинов

1-2 (003)

Снимка: Владислав Господинов