Начало / Новини / Новини и събития / Интерсът към музиката и новите технологии събра десетки във Филиала на Софийския университет в Бургас

   
Интерсът към музиката и новите технологии събра десетки във Филиала на Софийския университет в Бургас

Денят на отговорените врати на специалност „Музикални медийни технологии и тонрежисура“ във Филиала в Бургас на Софийския университет събра кандидат-студенти от различни градове и държави, обединени от интерeса към музиката и съвременните мултимедийни технологии.

В рамките на събитието преподавателите и студентите в бакалавърската и магистърските програми на специалността представиха интересни демонстрации и отговаряха на многобройни въпроси. Денят на отворените врати се проведе в базата за практически занятия на филиала. Тя е разположена в сърцето на Морската градина и вече година е творческо пространство за първия бургаски випуск на Софийския университет.

1

Денят на отворените врати предостави възможност за запознаване на място с процеса по звукозапис. Необятните възможности на софтуерните програми и развитието на новите технологии за аранжимент и обработка представиха проф. Адриан Георгиев – зам.-директор на Филиала на Алма Матер, ас. Стоян Бозов, който освен преподавател е и част от екипа на легендата на българската поп музика Васил Найденов, и ас. Емануела Крондева, артист-инструменталист, позната на публиката под псевдонима Ema Crown.

2

В рамките на деня на отворените врати доц. Веселин Караатанасов, ръководител на катедра „Музика и мултимедийни технологии“, и гл.ас. д-р Марина Апостолова дигитализираха с възможностите на компютърен софтуер партитура на маестро Георги Шагунов. Сканиран екземпляр на оригиналните ноти на Химна на Независимостта е любезно предоставен от „Държавен архив“ – Бургас.

3

Кандидатстването за прием в бакалавърската програма „Музикални медийни технологии и тонрежисура“ за новата академична година започва на 13 юни 2024 г. и ще продължи до 3 юли 2024 г. Желаещите да изучават специалността в Бургас ще могат да кандидатстват онлайн за обучение, субсидирано от държавата, и платено обучение. В магистърските програми „Музикален артмениджмънт“, „Аудиовизуален дизайн“, „Аудиопродукция и мастеринг“, „Музикална педагогика – ръководство на музикална формация“ приемът започва през месец август 2024 г.

4

„Музикални медийни технологии и тонрежисура“ е иновативна бакалавърска програма, предоставяща широк спектър от знания, насочена към хора с подчертан интерес към съвременните аудио и видео технологии. Целта на обучението е формиране на висококвалифицирани кадри, способни адекватно да отговорят на предизвикателствата, които стоят пред звуковия дизайнер и тонрежисьор в епохата на съвременните технологии. Интегрирането на аудио и видео предоставя пред бъдещите специалисти много възможности за професионална реализация.