Начало / Новини / Новини и събития / Институтът GATE обявява две стипендии на DeepMind

   
Институтът GATE обявява две стипендии на DeepMind

Институтът „Големи данни в полза на интелигентно общество“ (GATE) към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ обявява две стипендии, финансирани от DeepMind – британската компания, известна с научните си изследвания и иновации в областта на изкуствения интелект. Те са за студенти от женски пол или в неравностойно положение, които имат желание да придобият магистърска степен по програмите „Изкуствен интелект“ и „Извличане на информация и откриване на знания“ във Факултета по математика и информатика (ФМИ) на Софийския университет.

Стойността на финансовата помощ възлиза на приблизително 21 573 евро за цялата образователна програма. Тя покрива таксите за обучение и разходите за живот, изплащани на вноски по време на обучението. Освен това, в рамките на инициативата, стипендиантите ще получават и редовни покани за събития, организирани от DeepMind, субсидия за присъствие на международна изследователска конференция, както и за закупуване на основно оборудване за работа (подходящ лаптоп). Те също така ще разполагат с индивидуални ментори от DeepMind и GATE.

DeepMind1-1

Основната цел на партньорството между Софийския университет „Св. Климент Охридски“, GATE и DeepMind, е да демонстрира високата стойност за обществото, която носи насърчаването на студентите към научна кариера в стратегическите области на големите данни и изкуствения интелект, особено ако те принадлежат към групи в неравностойно положение или недостатъчно представени групи.

„Нашата цел е да предоставим възможно най-доброто образование на талантливи студенти, независимо от техния произход. Стипендиантската програма е огромен тласък за нас в нашата мисия да привличаме млади хора за кариера в областта на големите данни и изкуствения интелект” коментира проф. Силвия Илиева, директор на института GATE.

Крайният срок за кандидатстване е 15 октомври 2021 г., а по-подробна информация за условията и самите стипендии можете да намерите на уебсайта на GATE: https://gate-ai.eu/bg/новини