Начало / Новини / Новини и събития / Философският факултет към Софийския университет – представен в поредицата на Телевизия „Алма Матер““ – „УниверситетЪт“

   
Философският факултет към Софийския университет – представен в поредицата на Телевизия „Алма Матер““ – „УниверситетЪт“

Проф. Соня Карабельова – декан на Философския факултет - гостува на второто издание на най-новата поредица на университетската телевизия „Алма Матер“ – „УниверситетЪТ“ и представя един от най-популярните факултети на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

След успешния старт на предаването , в който аудиторията имаше възможност да се запознае с най-интересните аспекти от работата на Стопанския факултет, студентският екип на „УниверситетЪТ“ засне кратък репортаж за Философския факултет и покани в студиото декана – проф. Соня Карабельова.

Във второто издание на поредицата дебютира водещата Деница, която до края на м. юни ще се редува с Радослав Стоянов – и двамата студенти в първи курс в специалност „Връзки с обществеността“ към Факултета по журналистика и масова комуникация. Плановете на продукционния екип на „Алма Матер“ ТВ предвиждат от есента на тази година, Деница и Радослав да водят заедно, след като натрупат необходимия практически опит.

Проф. Карабельова разкрива любопитни подробности за историята на Философския факултет, която започва със самото създаване на Университета в края на 19 ти век.

Но най-интересната част от интервюто е свързана с възможностите за развитие, които факултетът предлага на настоящите и бъдещите си студенти. От неизменното присъствие на Факултета в челната тройка на рейтинговата система на Университета, през нарастващата през годините популярност на специалности като „Психология“, „Социология“, „Културология“, „Европеистика“ и много други, до голямото разнообразие от партньорски университети по цял свят по програмата „Еразъм“ – по всички тези теми разговарят проф. Карабельова и водещата на предаването. Тридесет минути се оказват недостатъчни, за да получат отговори въпросите от дългия списък подготвен от студентската редакционна колегия.

„Екипът на предаването работи със желание и енергия за възможно най-пълноценното представяне на отделните факултети на Софийския университет и – заедно с деканите им – подпомага кандидат-студентите в техния не лек, но особено важен избор в живота им“, казва Стефка Райкова – изпълнителен продуцент на телевизия „Алма Матер“.

За телевизията:

„Алма Матер“ ТВ е студентска телевизия към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за култура, образование и младежки предавания със статут на „национална обществена телевизия“ в България.

Излъчва се в Интернет на www.amtv.bg , а отделните предавания могат да се гледат и в YouTube-канала на телевизията на https://www.youtube.com/@TVAlmaMaterBG .