Начало / Новини / Новини и събития / Доц. д-р Мария Баръмова e носител на Наградата на Берлин-Бранденбургската академия на науките за 2021 г.

   
Доц. д-р Мария Баръмова e носител на Наградата на Берлин-Бранденбургската академия на науките за 2021 г.

Доц. д-р Мария Баръмова от Историческия факултет на Софийския университет е била удостоена с Наградата на Берлин-Бранденбургската академия на науките (Berlin-Brandenburgische Akademie der Wissenschaften) за 2021 г.

maria_baramova1

 

Доц. д-р Мария Баръмова е преподавател по Нова балканска история към катедра „История на Византия и балканските народи“ в Историческия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски", ръководител е на Университетския център по управление на качеството и е член на Експертния съвет на Центъра за регионални изследвания и анализи към Историческия факултет,

Отличието е финансирано от Фондация „Перегринус“ (Рудолф Маймберг) и се връчва на всеки две години на един изследовател от Източна и Югоизточна Европа за изключителни научни постижения в различни академични области.

Очаква се официалното връчване на наградата да се състои на специално събитие към края на 2021 г., когато Академията чества Деня на Айнщайн.