Начало / Новини / Новини и събития / Алма матер участва в информационна среща за висше образование в Република Сърбия

   
Алма матер участва в информационна среща за висше образование в Република Сърбия

Софийският университет „Св. Климент Охридски“ участва в информационните дни на българското висше образование в Република Сърбия, организирани от Министерството на образованието и науката. Срещата бе за българи, живеещи извън Рeпублика България и приемани във висшите училища по ПМС № 103 и ПМС № 228.

Заместник-ректорът на Алма матер проф. Ренета Божанкова и началникът на отдел „Образователни дейности“ г-жа Албена Григорова се срещнаха с учениците от гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ – Димитровград. Присъстваха представители на Министерството на образованието и науката на Република България, на образователното министерство на Република Сърбия. Консулът на Република България в Ниш Едвин Сугарев, както и Йордан Колев, експерт от Държавната агенция за българите в чужбина, също присъстваха на срещата.

3-b

Директорът на гимназията „Св. св. Кирил и Методий“ – Димитровград г-жа Снежана Симеонов приветства гостите, а кандидат-студентите от Република Сърбия получиха ценна информация за условията на обучение и пребиваване в България. Учениците, присъстващи на срещата, проявиха голям интерес към Софийския университет и особено много бяха заявените желания да кандидатстват за специалностите, предлагани в Биологическия факултет. Интерес предизвикаха и специалностите, които се изучават във Факултета по математика и информатика, както и за педагогическите специалности във Факултета по науки за образованието и изкуствата. Младите хора проявяват желание да учат и „Медицина“ в Медицинския факултет, както и „Фармация“ във Факултета по химия и фармация на Софийския университет.

2b