Начало / Новини / Конкурси / Конкурси за студенти / Архив / Стипендия по програмата Work and Travel USA

   

Срок за кандидатстване: 28 февруари 2015 г.

 

Стипендия WORK AND TRAVEL 2015

 

ИНТЕГРАЛ и американската спонсорираща организация Council on International Educational Exchanges (CIEE) отпускат една пълна стипендия по програмата Work and Travel USA за студент, който е израснал без родителска грижа или е без родители. Дава се в памет на г-жа Ан Рейнбърд, която е работила дълги години в областта на международния културен обмен и е допринесла много за развитието му в България.

Стипендията дава възможност за безплатно участие в лятната програма за културен обмен и покрива таксата за участие в програмата с осигурена работна оферта, 5-месечна застраховка, такса за виза и SEVIS, както и двупосочен самолетен билет (обща стойност на стипендията - над 2000 Щ.Д.).

Хиляди студенти пътуват всяка година по програмата Work and Travel, която им дава възможност да посетят САЩ и да работят там. Стипендията на CIEE и ИНТЕГРАЛ ще даде шанс на един изявен български студент, който не може да задели необходимите средства, да сбъдне мечтата си за пътуване до Америка.

Кандидатите трябва да отговарят на следните условия:

  • студенти редовно обучение
  • възраст 19-28 години
  • владеят английски език на средно ниво

Студентите, които отговарят на посочените условия и желаят да кандидатстват за стипендията, трябва да попълнят регистрационен формуляр в офисите на ИНТЕГРАЛ и да предоставят следните документи:

  • уверение с посочена година на завършването и достигнат успех от последната сесия
  • копие от студентската книжка /всички попълнени страници/

Показаната мотивация, знанията по английски и успехът от последната сесия ще оформят крайното класиране.

При подаването на документите кандидатите ще попълнят кратък въпросник на английски език и ще преминат събеседване с консултант на Интеграл.

Формулярите за участие и посочените документи ще се приемат до 28 февруари 2015 г. Името на победителя ще е ясно до 5 март 2015, когато фирма “Интеграл” ще оповести резултатите от проведения подбор.

За повече подробности и подаване на документи, свържи се с най-близкия до теб офис на ИНТЕГРАЛ.

Stipendia_Integral