Начало / Новини / Конкурси / Конкурси за студенти / Архив / Стартира конкурсът за участие във Фестивала на студентите франкофони от Централна и Източна Европа, Загреб 15-19 май 2017 г.

   

Конкурсът ще е отворен до 17 март 2017 г.

 

Университетската агенция на Франкофонията в Централна и Източна Европа, в партньорство със Загребския университет обявяват началото на конкурса за участие във Фестивала на студентите франкофони от Централна и Източна Европа. Конкурсът ще е отворен до 17 март 2017 год.

 

Тазгодишното издание на фестивала е избрало темата "Франкофония и творчество" и ще се проведе от 15 до 19 май, в Загреб, Република Хърватия.

Могат да кандидатстват студенти, редовно записани в български университет член на Университетската агенция на Франкофонията (https://www.auf.org/membres/?pays=17&region=&statut=&nom=).

Подаването на кандидатура става по електронен път от сайта на УАФ на адрес : www.auf.org (Appels d'offres – Europe centrale et orientale).

 

Избраните кандидати ще участват в рамките на една седмица в редица научни, художествени и културни събития:

Сутрините ще бъдат посветени на академични занимания (конференции, ателиета). Следобедите са с творческа насоченост и за тях участниците ще бъдат разпределени в шест различни семинара: хореография, театър, фотография, пеене, молекулярна биология, журналистика.

Семинарите ще бъдат последвани от конкурса "Въпроси за франкофони" и тематични традиционни вечери, които ще позволят на участниците да представят родните си страни.

Седмицата ще завърши с Гала вечер, на която участниците ще представят резултатите от работата си в различните ателиета, като най-добрите ще бъдат наградени.

Всички разходи свързани с пътя, настаняването и престоя на участниците ще бъдат поети от Университетската агенция на Франкофонията.

 

За повече информация :

Петър Топарев, ръководител на българския клон на Университетската агенция на Франкофонията,

peter.topareff@auf.org; 02 423 48 05