Начало / Новини / Конкурси / Конкурси за студенти / Архив / Софийският университет обявява прием за „Авторски театър“ - шанс за втора професия!

   

Дати на кастингите: 23, 24, 25 септември и 14, 15, 16 октомври 2015 г.

 

Софийски университет обявява прием за „Авторски театър“, кастингите ще се проведат на 23, 24, 25 септември и 14, 15, 16 октомври.

„Авторски театър“ е двугодишна следдипломна квалификация за студенти с творчески потенциал, креативност и необходимост от себеизразяване. Обучението има преди всичко практическа насоченост. Води се във формата на ателиета, но дава на студентите и така необходимото теоретично познание за модерните и постмодерните тенденции в изкуството въобще и театъра в частност, за различните стилове и авторски виждания, както и основните методологически и естетически принципи, реформирали театъра от началото на ХХ век до днес.

Програмата съзнателно не е насочена единствено към някоя от конкретните театрални специалности – драматург, режисьор, хореограф, сценограф, актьор. Целта е друга – студентите да се докоснат и да навлязат в същността на всяка отделна специалност от една страна, а от друга да я виждат в контекста на цялото, да изграждат цялостна концепция и визия, да постигат авторското, оригиналното, личностното, а не художествените резултати да бъдат ксерокопие на познати вече такива.

Сред лекторите в „Авторски театър“ са: доц. Георги Лозанов, проф. Георги Каприев, проф. Боян Биолчев, проф. Стефан Танев, проф. Александър Шурбанов, д-р Петя Йосифова, композиторът Румен Бальозов, художникът Михаил Лалов. Режисьор и директор на специалността е Николай Георгиев, основоположник на алтернативния театър в България.

 

Theatre Laboratory 'Alma Alter' SU 'St. Kliment Ohridski', 15 Tzar Osvoboditel Blvg 1504

E-mail: almaalter@yahoo.com

Website: http://almaalter.com/

Facebook: facebook.com/almaalter

 

Plakat-Avtorski teatar-Priem-2015