Начало / Новини / Конкурси / Конкурси за студенти / Архив / Национален конкурс за есе на тема: БЪЛГАРИЯ И МОФ – 20 ГОДИНИ ПО–КЪСНО. РАВНОСМЕТКАТА?

   
 Национален конкурс за есе на тема:   БЪЛГАРИЯ И МОФ – 20 ГОДИНИ ПО–КЪСНО. РАВНОСМЕТКАТА?

Краен срок за изпращане на есетата: 28 април 2013 г.

Дипломатическият институт към Министъра на външните работи на Р България, съвместно с Международната организация на франкофонията (МОФ) и Министерството на образованието, младежта и науката обявяват Национален конкурс за есе на тема: БЪЛГАРИЯ И МОФ – 20 ГОДИНИ ПО–КЪСНО. РАВНОСМЕТКАТА? / Bulgarie et OIF – 20 ans aprÈs. Quel bilan ?

Условия за участие:

Участници: студенти от българските университети и младши служители* в държавната администрация на Р България с добро владеене на френски език

Език на есетата: френски

Обем: до 3 /три/ стандартни печатни страници.

Класирането ще бъде обявено на интернет страницата на Дипломатическия институт на 8 май 2013 г.

Награда: Победителят в конкурса ще посети седалището на МОФ в Париж.

Петте най-добри есета ще бъдат публикувани на интернет страницата на Дипломатическия институт, а авторите им ще получат сертификати за добро представяне. По желание те ще бъдат включени и в журито, оценяващо есетата на ученически конкурс за есе, свързан с двадесетата годишнина от пълноправното членство на Р България във Франкофонията.

Есетата да се изпращат на адрес: 1040 София, ул.“Алфред Нобел“ №2 или на електронен адрес: bdi@mfa.bg

N.B. Необходимо е участниците да посочат координати за обратна връзка (адрес и телефон), учебно заведение и изучавана специалност или месторабота

*Служители до 30-годишна възраст и до ранг главен експерт вкл.

тел: 02 / 807 64 40; http://bdi.mfa.government.