Начало / Новини / Конкурси / Конкурси за студенти / Архив / Kонкурс за есе на тема: „БЪЛГАРИЯ - ВЕЛИКОБРИТАНИЯ: ОГЛЕДАЛНИЯТ ОБРАЗ”

   
Kонкурс за есе на тема: „БЪЛГАРИЯ - ВЕЛИКОБРИТАНИЯ: ОГЛЕДАЛНИЯТ ОБРАЗ”

Краен срок за изпращане на есетата: 5 май 2013 г.

 

Дипломатическият институт към Министъра на външните работи на Р България със съдействието на Посолството на България във Великобритания и Посолството на Великобритания в България
обявява конкурс за есе на тема:

„БЪЛГАРИЯ - ВЕЛИКОБРИТАНИЯ: ОГЛЕДАЛНИЯТ ОБРАЗ” / „BG-GB: THE MIRROR IMAGE” *

*Темата е продиктувана от предстоящото съвместно председателство на България и Великобритания на Съвета на ЕС през 2018 г. и от въпроса доколко верни са битуващите представи на обществата на двете страни едно за друго.

Участници: в конкурса участие могат да вземат български студенти, следващи в университети в България или Великобритания

Език на есетата: български;

Обем: до 3 /три/ стандартни печатни страници

Краен срок за изпращане: 5 май 2013 г. на адрес:1040 София, ул.“Алфред Нобел“ № 2 или на: bdi@mfa.bg.

Необходимо е участниците да посочат координати за обратна връзка (телефон и имейл), учебно заведение и изучавана специалност.

Награда: Победителят в конкурса ще получи възможността да проведе едномесечен стаж в Посолството на България във Великобритания или Посолството на Великобритания в България, както и да участва в конференция на тема „България–Великобритания: огледалният образ” през есента на т.г. Петте най-добри есета ще бъдат публикувани на интернет страницата на Дипломатическия институт, а авторите им ще получат сертификати за добро представяне. Класирането ще бъде обявено на интернет страницата на Дипломатическия институт на 20 май 2013 г.