Начало / Новини / Конкурси / Конкурси за студенти / Архив / Конкурс за дипломна работа и докторанска теза на френски език

   

Срок за кандидатстване: 15 ноември 2017 г.
РЕЗУЛТАТИ

 

 

novo logo-auf-jpg-2008-08-rvb
amba_bg_logo-posolstvo Fr

 

За четвърта поредна година Университетската агенция на Франкофонията и посолството на Република Франция в България организират конкурса :

"Prix du mémoire universitaire francophone"

Конкурсът си поставя за цел да отличени и насърчи студентите и докторантите, които са избрали да напишат своите дипломни работи или докторански тези на френски език. След подбор на изпратените кандидатури, компетентно жури ще присъди награди на най-добрите работи от две области - Хуманитарни и социални науки, и Наука и технологии.

Церемонията по награждаването ще се състои в началото на 2018 г. в резиденцията на френския посланик в София.

Всички подробности свързани с регламента на конкурса, както и формуляр за участие могат да бъдат открити на сайта:

http://memoires.institutfrance.bg/

 

За повече информация можете да посетите представителството на УАФ в България във Франкофонския център на СУ:
Ректорат, северно крило, ет. 4
тел: 02 423 48 05

 

 

Резултати от Конкурса за дипломна работа и докторска теза на френски език

 

В организирания за трета поредна година от Университетската агенция на Франкофонията и Посолството на Република Франция в България конкурс "Prix du mémoire universitaire francophone" с първа награда бяха отличени две студентки на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

На проведеното в края на миналата година обсъждане на кандидатурите от конкурса, академичното жури реши да не присъжда награда в категория "Докторска теза" да отличи в категория "Дипломна работа" както следва :

 

Първа награда ex aequo :

  • Агапия Кирилова, студентка от Магистърска програма "Право на Европейския съюз", Юридически факултет, Софийски университет "Св. Климент Охридски" за работата ѝ "Арбитражните решения на международните арбитражни съдилища в областта на инвестициите и европейският режим на държавните помощи";
  • Зорница Петрова, студентка от Магистърска програма "Превод", катедра Романистика, Софийски университет "Св. Климент Охридски" за работата ѝ "Ролята на превода за изграждане на концептуален език: „Сакралното и профанното“ от Мирча Елиаде".

 

Втора награда :

  • Теодор Тодоров, студент от Програма "Електроника и информатика", Франкофонски факултет, Технически университет София за работата му "Оптимизация и управление на енергията в хибридните електрически превозни средства".

 

Трета награда :

  • Масере Думбия, студентка от Програма "Индустриална химия", Франкофонски факултет, Химикотехнологичен и металургичен университет за работата ѝ "Влияние на състава върху биоактивността на нови стъкло-керамики от системата CaO-SiO2-P2O5".

 

Церемонията по награждаването на лауреатите ще се състои на 24 януари в Посолството на Република Франция. Наградите на отличените студенти ще бъдат връчени от Посланика на Република Франция, Н.П. Ерик Льобедел и от Директора за Централна и Източна Европа на Университетската агенция на Франкофонията, г-н Мохамед Кетата.