Начало / Новини / Конкурси / Конкурси за студенти / Архив / Европейската комисия в България обяви годишния си конкурс за участие в младежкия екип Европа

   

Срок на кандидатстване: 5 ноември 2017 г. до 22.00 ч.

 

 

Logo EK

 

Представителството на Европейската комисия в България търси креативни и любознателни студенти, които да станат част от младежкия екип Европа. Това е един от форматите на Екип Европа, който се състои от професионалисти от целия Европейски съюз с доказан опит в областта на европейската интеграция.

Най-важното условие за участие е студентите да са активни, да имат европейски дух и доброволчески ентусиазъм, много добри знания за Европейския съюз и желание да натрупат опит в областта на комуникацията. Наградите са много, включително посещение на европейските институции в Брюксел.

Условията за участие и заявлението за участие може да намерите на сайта на Представителството на Европейската комисия

 

Три файла трябва да бъдат изпратени на адрес: ECinBulgaria@gmail.com до 5.11.2017 г., 22.00 ч. българско време:

  • подписано заявление за участие (сканирано или снимано);
  • мотивационно писмо до 300 думи;
  • презентация в рамките на една от двете големи теми в условието.

 

С този конкурс Европейската комисия цели да засили осведомеността на национално равнище, в училищата и университетите, относно ЕС, политиките на ЕС, гражданството в ЕС и значението на европейската интеграция. Давайки своя личен пример младежите от Екип Европа допринасят за тази кауза.