Начало / Новини / Конкурси / Архив / Стипендии, финансови помощи и субсидии на инициативи от фонд „Кацарови“ - Швейцария за уч. 2023-2024 г.

   

Фонд „Константин и Зиновия Кацарови" е създаден през 1969 г. в Женева от професор Константин Кацаров и отпуска стипендии и финансови помощи за научни изследвания на български граждани в Швейцария, както и субсидии на инициативи с цел укрепване на културните, научни и академични връзки между Швейцария и България.

 

По отношение на стипендиите и финансовите помощи за научни изследвания, подаване на заявления за учебната 2023-2024 г. е възможно до 31 януари 2023 г. Попълнените файлове трябва да се изпращат само по електронен път с електронна поща на адрес: secretariat.fondskatzarovi@gmail.com или чрез формуляра, достъпен на сайта на Фонд Кацарови: www.fonds-katzarov.ch. Сайтът предоставя подробна информация на френски и български език за всички условия за кандидатстване и необходимите за това документи.

 

Що се отнася до кандидастване за финансиране на инициативи от българо-швейцарски характер, те могат да се подават в същия срок или по изключение при належащи случаи през текущата годината по електронен път.