Начало / Новини / Конкурси / Архив / Исторически Парк – България обявявен конкурс за най-добра историческа картина на тема „Пазители на православието“

   

Срок за участие: 1 април 2022 г.

 

Исторически Парк – България (www.ipark.bg) обявява конкурс за най-добра историческа картина на тема „Пазители на православието“.

Една от целите на конкурса е да се повиши интереса към православието, а друга – чрез него да се открият, поощрят и подпомогнат даровитите художници в творческото им развитие.

В конкурса могат да участват творци от България и чужбина. Авторите трябва да се регистрират предварително в сайта на Историческия парк: https://ipark.bg/bg-BG/Events/Registration/93.
Всеки художник може да представи само една творба, която да бъде рамкирана и подписана. Препоръчителният минимален размер на платното да бъде 70х100 см. Картината да бъде изпълнена с техниките маслени бои, акрил, акварел или графика. Творбата да бъде озаглавена и да се приложи кратко описание на сюжета.

Снимката на картина с резолюция 300 dpi трябва да бъде изпратена на ел. поща: event@ipark.bg до 01.04.2022 г.

Следва предварителен подбор от страна на журито и избраните творби и автори ще бъдат допуснати до участие в конкурса.
Класиралите се творби трябва да пристигнат в оригинал в Историческия парк до 20 април 2022 г.

Те ще бъдат оценени както от професионално жури, така и от посетителите на парка, както и чрез онлайн гласуване в сайта https://ipark.bg/ от 10:00 часа на 01 май до 20:00 ч. 30 май 2022 г. чрез гласуване. Резултатите ще бъдат обявени на 31 май 2022 г.

Победителите в конкурса ще бъдат наградени с грамоти и парични награди:
- 1 място - 10 000 лв;
- 2-място – 3 000 лв;
- 3 място – 2 000 лв.

Картините спечелили 1-во, 2-ро и 3-то място стават собственост на Исторически парк, а останалите ще бъдат върнати на собствениците им.

Можете да се запознаете се обстойно с регламента на конкурса, като последвате връзката по-долу:
https://ipark.bg/bg-BG/GeneralTerms/Details/938