Начало / Новини / Календар / “Шалюмо – изгубената любов” - Концерт на ансамбъл “Кордевенто” с Ерик Босграаф – шалюмо, блокфлейта

Аула, Ректорат

И през новия сезон Културният център на Софийския университет ще бъде домакин на три концерта от фестивала “Изкуството на барока”.

На 16 октомври от 19.30 ч. в Аулата в Ректората ще се състои първият концерт. Виртуозният Ерик Босграаф от Холандия ще свири не само на блокфлейта, но и на шалюмо. Този инструмент, предшественик на кларинета, съществувал само няколко десетилетия, вдъхновява Телеман и колегите му в Дармщат да експериментират с тембри и музикални окраски. Освен редки и интригуващи творби, Босграаф ще свири и Вивалдиеви и Бахови шедьоври. Той ще се представи в компанията на блокфлейтистката Уей Хунг от Тайван, българската фаготистка – специалист в областта на барокова интерпретация Сабина Йорданова и още изпълнители на старинни инструменти от Италия, Русия и Германия, обединени в ансамбъл “Кордевенто”, а в програмата са творби от Телеман, Граупнер и Вивалди.

Билети на цени от 15 до 25 лв. можете да закупите онлайн през EpayGo: https://epaygo.bg/3263143053 , от касите на EasyPay, както и на място пред залата непосредствено преди концерта.

Baroque1

Ансамбъл “Кордевенто”:

Ерик Босграаф – шалюмо, блокфлейта

Карл Розман – шалюмо, блокфлйета

Уей Хунг – блокфлейта

Сабина Йорданова – бароков фагот

Анна Дмитриева – цигулка

Евгения Бауер – виола

Алесандро Пиану – чембало