Начало / Новини / Календар / Прием за двугодишна професионална квалификация „Авторски театър“

Театрална зала, Ректорат

Обучението има преди всичко практическа насоченост. Води се във формата на ателиета, но дава на студентите и необходимото теоретично познание за модерните и постмодерните тенденции в изкуството и в театъра, за различните стилове и авторски виждания, както и основните методологически и естетически принципи, реформирали театъра от началото на XX век до днес.

Сред преподавателите са проф. Боян Биолчев – „Творческо неписане“, проф. Георги Каприев – „Сцената като гранична ситуация“, проф. Александър Шурбанов – „Стилознание: Поезията в Шекспировата драматургия“, доц. Георги Лозанов – „Театрализация на всекидневието“, проф. Стефан Танев – „Авторът и вътрешната истина“, Михаил Лалов – „Пространство“, Людмила Дякова – „Визуална комуникация и образност“, д-р Петя Йосифова-Хънкинс – „Човекът-актьор в театъра на Йежи Гротовски“.

Към екипа от преподаватели се присъединяват Марин Бодаков с Ателие по творческо писане, Петър Чухов – Концептуализация и смисъл на емоцията, кратко писане и ударно изразяване, Стефан Попов – Техника на говора, Стоил Атанасов – Използване на групови психотерапевтични техники и ролеви подходи за работата на актьора върху себе си и за интерактирането му с публиката, Валерия Димитрова – Писане и управление на проекти.

Мастър класове водени от гост-преподаватели – Пол Дженкинс, Мануел Бонило, Алваро Гарсия, Елиза Мелис и др.

Ръководител на двугодишната квалификация „Авторски театър“ е режисьорът Николай Георгиев.

Priem Avtorski teatyr 1