Начало / Новини / Календар / „Ирина“ - специална прожекция, представена от актрисата Мартина Апостолова

Театрална зала, Ректорат

Културният център на Софийския университет е домакин на специална прожекция на “Ирина” (България, 2018 г., реж. Надежда Косева) в рамките на зимния семестър на “Европейско кино за учащи” – дискусионна програма на Дома на киното и “София филм фест за учащи” със свободен вход за ученици и студенти. Филмът ще бъде представен от актрисата и изгряваща звезда на тазгодишното “Берлинале” Мартина Апостолова.
Ирина (Мартина Апостолова) живее в малък миньорски град и работи в крайпътна кръчма. В един и същи ден мъжът й е осакатен в злополука, а тя е уволнена от работа. За да спаси семейството си, тя решава да стане сурогатна майка – да износи детето на непознати хора срещу заплащане. Ирина ще открие какво значи да обичаш и да прощаваш…
Филмът на Надежда Косева е носител на повече от 20 международни награди, включително приза на Екуменическото жури от Варшава’2018 и множество отличия за изпълнението на Мартина Апостолова, избрана за една от изгряващите звезди на европейското кино в рамките на филмовия фестивал в Берлин. Прясно след завръщането си оттам тя ще го представи на специална прожекция, предназначена за ученици и студенти в Театралната зала на Софийския университет.
Входът е свободен срещу представяне на ученическа лична карта, бележник или студентска книжка. Повече за зимния семестър на “Европейско кино за учащи” може да научите на students.siff.bg и във фейсбук страницата на София Филм Фест за учащи.

 

 

IRINA FB COVER