Начало / Новини / Календар / Дни на отворените врати: 30 години „Японистика“ в Софийския университет и Европейски ден на езиците

В двора на Центъра за източни езици и култури, бул. „Тодор Александров“ 79

На 27 септември 2020 г. от 16.00 ч. в двора на Центъра за източни езици и култури ще се проведат Дни на отворените врати: 30 години „Японистика“ в Софийския университет и Европейски ден на езиците. В рамките на събитието посетителите ще могат да присъстват на открити лекции и дискусии на интересни и актуални теми (литература, кино, аниме и манга; съзнателно образование по японски модел; японските водопади и връзката с природата; японски език и странознание); постерна изложба за развитието на българо-японските дипломатически отношения; книжен щанд с нашите публикации, демонстрации; работилници; представяне и дискусия с членовете на академичния ни екип. Ще бъдат представени различните форми на обучение при нас – бакалавър, магистър, доктор, СДК, както и разнообразните дейности, които катедрата организира с цел изучаване и популяризиране на японската култура в България.

За гостите са подготвени много изненади.

В рамките на събитието ще бъдат обявени и резултатите от конкурса за нов йероглиф - емблема на специалността!

Следете за актуална информация относно програмата, лекторите, работилниците и демонстрациите на сайта ни http://japanology.bg/ , както и в социалните мрежи - ютюб-канал Japanese Studies University of Sofia и FB/Instagram - japanesestudies.sofia.bulgaria.

Тържествено откриване: 27 септември 2020 г., 16. 00 ч. в двора на Център за източни езици и култури, бул. „Тодор Александров“ 79. (С оглед на епидемичната обстановка събитието ще се проведе изцяло на открито).